Vendimia

Uppe med tuppen i går morse. Det lönade sig. Vinskörden drog igång för någon vecka sen i Chile och befinner sig nu i sitt intensivaste skede. La Santa Vendimia löd en rubrik i lokaltidningen en gång minns jag. Vendimia betyder alltså vinskörd. Ja, den är viktig för många.

Så här mäter kameran ljuset i den stund när solen tittar fram bakom los alamos,  popplarna. Som att hälla apelsinjuice i datorn!

Jag överväger att inrikta en del av mitt fotograferande mot vin och vinproduktion. Mitt första test gjorde mig inte besviken. Det var roligt också; många skratt och mycket glädje. Det blir nästan alltid kul när kvinnor och män arbetar sida vid sida! Åldersspridningen var också stor.  En äldre arbetare med hemgjorda gummisandaler på fötterna, så kallade ojotas, gjorde mig riktigt rörd. Han ville ha en rejäl förstoring av ett av de porträtt jag gjort av honom. Och han var beredd att betala för det. Det ska han få göra också, men bara för utskriften, tror jag. För bilden, den gjorde vi ju tillsammans. Och han hade inte städslat mig för att ta den, det hade varit annorlunda. /Mooseeyes

4 tankar om “Vendimia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: